MSc Jelena Marinković Radomirović izabrana je danas za predsednicu Skupštine Grad Novog Sada. MSc Jelena Marinković Radomirović je izabrana na današnjoj, prvoj sednici Skupštine grada u novom sazivu, tajnim glasanjem, sa 69 glasova od ukupno 78, koliko ima odbornika i odbornica u novosadskom parlamentu. Za predsednicu Skupštine Grada Novog Sada, MSc Jelenu Marinković Radomirović predložila je Srpska napredna stranka. Na današnjoj sednici izabrana je i zamenica predsednice Skupštine, a to je Branka Bežanov, koja je i u prethodnom mandatu obavljala istu funkciju.

Novoizabrana predsednice novosadske Skupštine zahvalila se gradonačelniku Milošu Vučeviću, koji ju je predložio za predsednicu, kao i svim kolegama koje su učestvovale u radu prve sednice.

– Počastvovana sam što sam izabrana za predsednicu Skupštine Grada Novog Sada, grada u kojem sam rođena i u kojem sam odrasla. Trudiću se da opravdam poverenje. Sigurna sam da ćemo sarađivati u duhu demokratije, da ćemo iznositi konstruktivne predloge, da će skupštinski dom buti dom koji će odisati demokratijom, tolerancijom, kulturom, gde ćemo, bez obzira na različita mišljenja, poštovati svakog – istakla je predsednica gradskog parlamenta MSc Jelena Marinković Radomirović.

Ona je podvukla da će biti objektivna, da će se držati Poslovnika o radu Skupštine i da će se truditi da sa svima ima dobru saradnju.

Pored predsednice i zamenice predsednice novosadskog parlamenta danas su izabrani sekretar i zamenik sekretara Skupštine, Marko Radin i Danilo Durutović, a kao poslednja tačka Dnevnog reda imenovani su članovi i članice Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja.

U Skupštini grada oformljene su i sledeće odborničke grupe: ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU., “Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS)”, “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine”, POKRET OBNOVE KRALJEVINE SRBIJE, Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István – Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor, Dr VOJISLAV ŠEŠELJ – SRPSKA RADIKALNA STRANKA, SPAS – Novi Sad i DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE – MILOŠ JOVANOVIĆ.