Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović primila je danas u novosadskom parlamentu direktora Fruškogorskog maratona dr Nenad Sudarov i sa njim razgovarala o budućoj saradnji.

Fruškogorski maraton je jedna od najstarijih sportsko takmičarsko-rekreativnih manifestacija međunarodnog karaktera i jedan od najstarijih maratona ovog tipa u Evropi. Na Fruškoj gori se održava više od četiri decenije, a prvi je održan 27. i 28. maja 1978. godine.

Direktor Fruškogorskog maratona upoznao je predsednicu gradske Skupštine sa aktivnostima i planovima u narednom periodu, a plan je da se organizuje Fruškogorski maraton u skromnijem formatu, sa svega 200 takmičara koji su u trenažnom procesu i kojima bi na raspolaganju bilo četiri fruškogorske staze.

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović istakla je da u organizaciji ovakvih manifestacija sve zavisi od epidemiološke situacije, kao i da nadležni organi moraju dati saglasnost za njihovu realizaciju. Marinković Radomirović je dodala da će Grad nastaviti da podržava Fruškogorski maraton.