Miloš Vučević danas je izabran, treći mandat zaredom, za gradonačelnika Novog Sada. Za izbor Miloša Vučevića za gradonačelnika glasalo je 70 odbornika i odbornica, a danas su izabrani i zamenik gradonačelnika, kao i članovi Gradskog veća.

Za zamenika gradonačelnika izabran je Milan Đurić, dok su za članove i članice Gradskog veća izabrani: Adrijana Mesarović za budžet, finansije i investicije, Milovan Amidžić za upravu, propise i urbanizam, Zdravko Jelušić za komunalne poslove, Dina Vučinić za obrazovanje, Dalibor Rožić za kulturu, Ass. dr sci. med. Dragan Stajić za zdravstvo, Ognjen Cvjetićanin za sport i omladinu, Mira Radenović za zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost, Branka Bežanov za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci, Milorad Radojević za privredu i Aleksandar Kravić za saobraćaj i puteve.

Na današoj sednici, za zamenicu predsednice Skupštine Grada Novog Sada izabrana je Kristina Karaić, dok je za zamenicu sekretara Skupštine grada postavljena Ana Lekić.

Danas su imenovani predsednik, članovi i sekretar Gradske izborne komisije kao i njihovi zamenici. Potvrđeni su mandati novim odbornicima i odbornicama, a to su Slobodan Tasić, Jelena Rovčanin, Dragan Pajić, Milica Rodić, Radmila Rađenović i Ljubomir Stanišić sa Izborne liste ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU,

potom Sandra Trifunović Stojanović i Maja Sedlarević sa Izborne liste VOJVOĐANSKI FRONT – ujedinjeni za demokratski Novi Sad (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Zajedno za Vojvodinu) i Nikola Urošević sa Izborne liste Ivica Dačić – „Socijalistika partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“.

Na sednici su imenovani v.d. direktori JGSP „Novi Sad“ i JKP „Stan“, a prihvaćeni su i predlozi Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja.