Ovogodišnja Dečija nedelja svečano je otvorena danas u Skupštini Grada Novog Sada, a manifestaciju, koja za cilj ima poboljšanje položaja deteta u Srbiji, otvorila je predsednica gradskog parlamenta MSc Jelena Marinković Radomirović.

– Grad, koji je prošle godine sa ponosom nosio titulu Omladinske prestonice Evrope, ulaže zaista velike napore da svojim najmlađim stanovnicima život učini lepšim, radosnijim i bezbrižnijim – poručila je MSc Jelena Marinković Radomirović.

Ona je precizirala da je Novi Sad kroz brojne mere stvara uslove koji doprinose sveobuhvatnom duhovnom, moralnom, intlektualnom i društvenom razvoju deteta.

– Počevši od finansijske podrške porodicama sa decom, dečjeg dodatka, preko besplatnog boravka u državnom vrtiću, subvencija za privatne vrtiće, do besplatnih udžbenika za đake – podsetila je MSc Marinković Radomirović.

Predsednica novosadske Skupštine ocenila je da su roditeljstvo i briga o deci najplemenitiji i najnesebičniji životni zadaci.

– Da bi smo ih uspešno ispunili, potrebna nam je pomoć ne samo naših najbližih nego i čitave zajednice. Vrata Skupštine grada uvek su otvorena za sve ovakve i slične inicijative koje ćemo svim sredstvima podržavati i u narednom periodu – zaključila je MSc Marinković Radomirović, dodajući da će Novi Sad, kao i do sada, biti grad srećnog, bezbrižnog i radosnog detinjstva.

Slogan ovogodišnje Dečije nedelje je „Podeljena sreća dva puta je veća“, a predsednica Udruženja „Život kao inspiracija“ i koordinatorka Dečije nedelje Ljiljana Maširević, istakla je značaj manifestacije:

– Udruženje „Život kao inspiracija“ šestu godinu organizuje manifestacije Dečiju nedelja. Pripremili smo bogat sedmodnevni program i ove godine je podeljen po segmentima – poručila je Maširević, dodajući da je poruka Dečije nedelje da se možemo organozivati i u izmenjenim okolnostima i da deca ne smeju ostati bez njihove manifestacije.

Tokom svečanog otvaranja deca hora „Bajićevi slavuji“ izvela su dve numere, a u okviru otvaranja predsednica Skupštine Grada Novog Sada dodelila je zahvalnice partnerima koji su doprineli održavanju manifestacije: stolaru Miletu Jurkoviću, žene iz grupe „Obrok za porodicu“, JKP „Gradskom zelenilu“, PU Radosno detinjstvo, Crvenom krstu Novog Sada, udruženju „Čepom do osmeha“, ŠOSO „Milan Petrović“, Dečjem KC „Aleksandra Lukić“, Ružici Zecirović Srbljin iz „Centra za socijalni rad“ i udruženju „Snaga porodice“.