Sednica Skupštine Grada Novog Sada, šesta po redu, održaće se sutra, u petak 27. novembra, a zbog epidemiološke situacije i poštovanja epidemioloških mera, sednica će i ovaj put biti održana u velikoj sali Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine. Kako je na konferenciji za novinare precizirala predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović,

predloženi Dnevni red sutrašnje sednice ima 40-ak tačaka, a skoro polovina tačaka se odnosi na urbanističke planove i predloge odluke o javnim i javno-komunalnim preduzećima.

– Na Dnevnom redu se nalazi i Izveštaj o izvršenju budžeta Grada Novog Sada u prvih devet meseci ove godine, prema kojem su u ovom periodu ostvareni prihodi i primanja u iznosu od 21,8 milijardi dinara, što čini 74,3 odsto planiranih sredstava na godišnjem nivou, odnosno skoro 97 odsto planiranog za pomenuti period – istakla je predsednica Skupštine grada MSc Jelena Marinković Radomirović.

Ona je dodala da će se pred odbornicima i odbornicama naći i tačke koje se odnose na vid stambene podrške, potom tačka o taksi prevozu, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o gradskim upravama Grada Novog Sada.

– Jedna od tačaka će biti Predlog o dugoročnom kreditnom zaduženju gradskog saobraćajnog preduzeća, a odbornici i odbornice će raspravljati i o imenovanju komandanta, zamenika komandanta, načelnika i članova Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Novog Sada, te o Analizi „Zdravstveno stanje stanovništva Grada Novog Sada 2019. godine“ Instituta za javno zdravlje Vojvodine – navela je predsednica gradskog parlamenta.

Kako je napomenula, na sutrašnjoj sednici će se raspravljati i o Predlogu odluke o izgradnji novog objekta za prihvatilište za stare u Futogu, a jedna od tačaka je i odluka o projektu Novi Sad – grad mladih, Srbija – zemlja mladih, čime bi, kako je pojasnila, trebalo da se realizuju aktivnosti za mlade proistekle iz projekta Evropske prestonice mladih 2019.

– Očekujem da sednica prođe u radnoj i korektnoj atmosferi – zaključila je predsednica novosadske Skupštine MSc Jelena Marinković Radomirović.