Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović razgovarala je danas sa predstavnicima Asocijacije sportskih veterana Novog Sada, organizacije koja okuplja veliki broj vrhunskih sportista, nosilaca najsjajnijih odličja sa Olimpijskih igara, svetskih, evropskih i brojnih drugih međunarodnih sportskih takmičenja

koji su ime i slavu našeg grada proneli u čitavom svetu. Sastanku je prisustvovao i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Kako je u svom uvodnom obraćanju istakao Zoran Pančić, predsednik Upravnog odbora Asocijacije, grad Novi Sad je tokom čitave svoje istorije poznat ne samo kod nas nego i u čitavom svetu kao grad koji je iznedrio brojne sprotske šampione i svetski poznate sportske radnike, a u tome su oduvek imali snažnu podršku lokalne zajednice bez čije finansijske i svake druge pomoći ti rezultati sigurno ne bi bili ostvareni.

Slobodan Krneta, generalni sekretar Asocijacije, podsetio je da grad Novi Sad s ponosom nosi i titulu olimpijskog grada koji je 1990. godine bio domaćin 29. Šahovske olimpijade. On je najpre upoznao predsednicu Skupštine grada sa ciljevima i radom Asocijacije, a zatim i predstavio planove Asocijacije za naredni period, a čijom bi se realizacijom doprinelo daljem očuvanju uspomene na novosadske sportske velikane.

Istakavši da joj je velika čast što je u prilici da razgovara sa vrhunskim sportskim legendama, predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović je u zaključku razgovora naglasila da će grad Novi Sada na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem i ubuduće nastaviti da pruža podršku negovanju tako bogate sportske tradicije.

– Smatram da su aktivnosti, rad i planovi Asocijacije izuzetni i opravdani, pre svega prema sportistima i sportskim radnicima. Grad Novi Sad i Asocijacija će nastaviti saradnju i u narednom periodu. Zahvaljujem vam se na vašoj energiji i zalaganju i uveravam vas da će vrata ove institucije i u narednom periodu biti otvorena za vaše incijative – zaključila je predsednica novosadskog parlamenta MSc Jelena Marinković Radomirović.