Na današnjoj sednici Saveta za osobe sa invaliditetom svoj rad i aktivnosti predstavila je humanitarno-ekološka organizacija „Čepom do osmeha“.

Kako je predsednica ove organizacije Vanja Petković rekla, njihov cilj je pomoć predškolskoj i školskoj deci, đacima i studentima sa ivaliditetom, podizanje ekološke svesti, razvoj volonterskog duha, empatije i humanosti kod dece i odraslih, prosperitet društva u smislu humanitarne svesti i edukacija dece.

Ova organizacija se bavi sakupljanjem plastičnih čepova radi pomoći deci sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, kako bi im se omogućilo lakše obrazovanje i funkcionisanje u svakodnevnom životu, kroz kupovinu različitih tipova namenskih pomagala.

– Udruženje „Čepom do osmeha“ je za rad angažovalo tri osobe sa invaliditetom, koje svojim radom i zalaganjem svakodnevno doprinose razvoju akcije i organizacije, a brojni volonteri nesebično pomažu u prikupljanju, skladištenju, sortiranju i recikliranju prikupljenih čepova, promovisanju ove humanitarno-ekološke akcije i animiranju što većeg broja učesnika – naglasila je Petković.