Svečana sednica Skupštine Grada Novog Sada, na kojoj će se odlučiti o dobitniku Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2020. godinu, održaće se u ponedeljak, u velikoj sali Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare predsednice Skupštine grada MSc Jelene Marinković Radomirović.

– Kao što je uobičajeno za januarske svečane sednice, koje prethode 1. februaru, Danu Grada, na Dnevnom red će se naći samo jedan tačka, a to je Predlog odluke o dodeli Februarske nagrade Grada Novog Sada. Za dobitnika ovog prestižnog gradskog priznanja Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja predložila je profesora dr Vladimira Petrovića, epidemiologa, redovnog profesora Medicinskog faulteta u Novom Sadu i direktora Insituta za javno zdravlje Vojvodine – istakla je predsednica novosadske Skupštine.

Ona je podvukla da je reč o velikom stručnjaku, autoru i koautoru više od 90 naučnih i stručnih radova i publikacija.

– Radna biografija profesora dr Petrovića je veoma bogata. Bio je član brojnih radnih grupa i komisija Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kao i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, gde je dao značajan doprinos u borbi protiv zaraznih bolesti u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji uopšte.

Dr Petrović učestvovao je i vodio epidemiološku službu Vojvodine u najvećim epidemijama u poslednjih 10 godina, od pandemije svinjskog gripa do pandemije KOVID 19 – kazala je MSc Marinković Radomirović.

Ona je dodala da je upravo u poslednjih godinu dana prof. dr Petrović izuzetno doprineo u borbi protiv korona virusa.

– Svi znamo koliko je ta borba teška i iscrpljujuća i koliko je medicinsko osoblje izloženo svakodnevnim izazovima. Svima dugujemo neizmernu zahvalnost na tome, pa tako i dr Petroviću – poručila je predsednica gradskog parlamenta MSc Jelena Marinković Radomirović.

Svečana (IX) sednica Skupštine Grada Novog Sada zakazana je za ponedeljak, 25. januara, sa početkom u 12 časova.