Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, povodom obeležavanja 1. februara, Dana grada, posetila je danas Kliniku za ginekologiju i akušerstvo i sa direktorkom Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edit Stokić,

te upravnikom Klinike za ginekologiju i akušerstvo doc. dr Đorđem Ilićem čestitala novorođenim bebama i njihovim porodicama Dan grada.

– Ne postoji lepše mesto od porodilišta za početak obeležavanja Dana grada. Od jutros do sada rođeno je sedam beba, a prva je devojčica Larisa i upućujem najsrdačnije i najiskrenije čestitke svim majkama koje se danas porode – istakla je prilikom posete predsednica Skupštine grada MSc Jelena Marinković Radomirović, ocenjujući da su vesti o novorođenim bebama iz porodilišta od najveće vrednosti za Novi Sad.

Ona je dodala da je naš grad zajednica koja prepoznaje i shvata značaj porodice, roditelja i dece i da se „trudimo da Novi Sad bude rado birano mesto za život“.

– Naš grad se trudi da olakša ulogu roditeljima, a dokaz za to su besplatni udžbenici za đake prvake, besplatan boravak dece u državnim vrtićima,

subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima, dodela Vidovdanske nagradu za uspešne učenike, a ono što je takođe obezbeđeno za Dan grada jeste podrška u iznosu od 200.000 dinara svim novosadskim majkama koje se danas porode – podsetila je MSc Marinković Radomirović.

Čestitajući Dan grada svim Novosađankama i Novosađanima, predsednica gradskog parlamenta je istakla nadu „da ćemo i ubuduće imati lepih vesti iz porodilišta i da će nas dečiji osmesi uveseljavati“.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edita Stokić podsetila je da je novogodišnja čestitka počela sa dečakom, dok čestitka za Dan grada počinje sa devojčicom Larisom.

– Dobrim tempom smo počeli ovu godinu i imamo želju da premašimo prošlu godinu – kazala je prof. dr Stokić, dodajući da tome u prilog ide i broj novorođene dece od ponoći do posete predsednice Skupštine porodilištu.

Osvrnuvši se na epidemiju, prof. dr Stokić je precizirala da su KCV i Klinika za ginekologiju i akušerstvo imali dodatni zadatak da pored svakodnevnog rada, servira, prati, leči i porađa i one pacijentkinje koje su pozitivne na koronavirus. Ona je takođe čestitila svim Novosađanima Dan grad.

U okviru obeležavanja Dana grada, danas se održava i svečanost u Gradskoj kući, gde će se uručiti Februarska nagrada.