Program Manifestacije „Antićevi dani“, koja se ove godine održava od 10. do 12. marta, usvojen je na današnjoj sednici Odbora manifestacije. Kako je predviđeno, u okviru ovogodišnjih „Antićevih dana“ održaće se niz književnih večeri, izložbi i multimedijalnih programa, a centralna svečanost održaće se prvog dana manifestacije, kada će se dodeliti nagrada „Miroslav Antić“.

Kako je rečeno na sednici Odbora, kojom je predsedavala predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, program „Antićevih dana“ i ove godine održaće se na više lokacija: u Gradskoj kući, Kulturnom centru Novog Sada, Kulturnoj stanici „Eđšeg“, Malom likovnom salonu, Izdavačakoj kući „Prometej“, kao i OŠ „Miloš Crnjanski“. Tokom održavanja manifestacije predviđeno je polaganje venaca na pesnikov grob, kao i poseta spomeniku Miroslavu Antiću u Dunavskom parku. Svi sadržaji biće organizovani uz poštovanje epidemioloških mera.

Na sednici je obrazloženo da će stručni žiri „Antićevih dana“, u sastavu Miroslav Radonjić, Bojan Vasić i Slađana Ilić, u narednom periodu predložiti laureta za nagradu „Miroslav Antić“, koja se dodeljuje za najbolju zbirku pesama.