Sednica Skupštine Grada Novog Sada, 11. po redu, održaće se sutra sa početkom u 10 časova, a zbog poštovanja epidemioloških mera sednica će se održati u velikoj sali Skupštine AP Vojvodine, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare predsednica gradskog parlamenta MSc Jelena Marinković Radomirović.

Na Dnevnom redu sednice nalazi se 40-ak tačaka, a najveći broj, kako je rečeno, odnosi se na urbanističke planove, o kojima će odbornici i odbornice imati prilike da raspravljaju u prvom delu sednice.

– Na Dnevnom redu naći će se i tačke koje se tiču komunalnog sistema grada. Tu pre svega mislim na Predlog odluke o izmeni i dopunama Odluke o uređenju Grada Novog Sada, čime želimo da sprečimo stvaranje divljih deponija, a potom i na pojedine Izveštaje i Predloge rešenja za komunalna preduzeća, poput SPENS-a, Tržnice i Parking servisa – precizirala je MSc Marinković Radomirović.

Tačkama koje se odnose na komunalne teme, predsednica gradskog parlamenta je dodala i Analizu poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća, te Informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa preduzeća za 2020. godinu.

– Među tačkama ove tematike naći će se i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima u Novom Sadu, kao i Izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije za prošlu godinu, te plan rada štaba za ovu godinu – objasnila je MSc Marinković Radomirović.

Odbornici i odbornice, kako je rečeno, na sednici u petak raspravljaće o izmenama i dopunama Odluke o socijalnoj zaštiti Grada, a pred njima će se naći i Predlog programa stambene podrške kupovinom stana u svojini grada, kao i Predlog o dodeli stambene podrške kupovinom stana u svojini Grada za dvočlano domaćinstvo. Odbornici će raspravljati i o Predlogu Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Grad Novi Sad za 2021. godinu.

– Pred nama je jedna radna sednica i očekujem odgovarajuću i primerenu raspravu – zaključila je predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović.