Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović posetila je danas, zajedno sa zamenikom direktora Instituta „NS seme“ Vukom Radojevićem, terapijsku zajednicu „Zemlja živih“ pri manastiru u Kovilju.

Današnja poseta iskorišćena je da bi štićenicima u manastirskoj zajednici predsednica Skupštine grada uručila lični dar, dok je Institut obezbedio semena kukuruza, deteline i povrća.

– Današnja poseta je podrška štićenicima zajednice „Zemlja živih“. To je poruka da nisu sami u svojoj odluci i da su izabrali pravi put. Ovo je skroman doprinos u realizaciji zajednice i manastirskom bratstvu i ja se ovom prilikom zahavljujem svima koji učestvuju u realizaciji ovog humanog projekta – poručila je predsednica Skupštine grada MSc Jelena Marinković Radomirović.

Zamenik direktor Institta „NS seme“ Vuko Radojević precizirao je da su „kao društveno odgovorna ustanova prepoznali značaj i potrebu da se nađemo pri ruci onima kojima je najpotrebnije“.

– Iskreno se zahvaljujem Eparhiji Bačkoj, manastiru Kovilj i svima koji učestvuju u zajednici „Zemlja živih“ – kazao je Radojević.

Episkop mohački Isihije zahvalio se na prijateljskoj poseti manastiru Kovilj i zajednici „Zemlja živih“, poručivši da je veliki značaj da manastir i zajednica imaju podršku šireg kruga prijatelja, „koji se trude da podrže i učestvuju u plemenitom poduhvatu“.

– Blagodarim za poklone i blagoslove koje ste nam doneli – kazao je episkop mohački Isihije.

Tokom posete predsednica Skupštine grada i zamenik direktora Insituta „NS seme“ obišli su manastir i sa episkopom mohačkim razgovarali o daljoj podršci terapijskoj zajednici „Zemlja živih“.