Polaganjem cveća na mestu tragičnog požara, u kojem je živote uzgubilo šestoro mladih ljudi, Marina Aničić, Zoran Ignjatović, Marko Pavlović, Renato Vuković, Milena Dalmacija i Tamara Miladinović, danas je obeležana devetogodišnjica od tragičnog požara u nekadašnjoj diskoteci „Kontrast“.

Cveće na spomen obeležje su položili porodice i prijatelji nastradalih, kao i predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović.

– Danas obeležavamo jedan od najtužnijih dana i događaja u istoriji Novog Sada, dana kada je život izgubilo šestoro mladih ljudi. Sa ovog mesta ne mogu se izgovoriti odgovarajuće reči niti uputiti prikladna poruka koja može da uteši porodice ostale bez svojih najmilijih. Na nama je da u njihovom neutešnom bolu i tuzi saosećamo i budemo im, koliko god možemo, podrška – kazala je predsednica gradskog parlamenta MSc Jelena Marinković Radomirović.

Ona je dodala da bez obzira na usvajanje i postojanje propisa i zakona, koji za cilj imaju poboljšanje oblasti protivpožarne zaštite, čitava zajednica mora da se ponaša odgovorno radi prevencije ovakvih tragedija.

Predsednica novosadske Skupštine najavila je da će se na mestu nekadašnje diskoteke podići memorijalni park – Park mladosti.

– Grad Novi Sad je odlučan da se zajedničkim snagama, uz veliku podršku i pomoć gradonačelnika Miloša Vučevića, na mestu tragedije napravi memorijalni park, odnosno park mladosti. Obostrana želja, kako Grada, tako i porodica, jeste da se na jedan dostojanstven način obeleži mesto trgedije, ali i da taj novi park bude mesto okupljanja mladih ljudi – zaključila je MSc Marinković Radomirović.

U ime porodica žrtava požara, okupljenima se obratio otac Tamare Miladinović, Branko Miladinović, koji se zahvalio gradonačelniku Novog Sada „zato što se potrudio da se na ovom mestu stradanja izgradi moderan park, za korist budućih generacija“.

– Zahvaljujemo vam se od srca što saosećate u našem bolu. Okupili smo se devetu godinu i nastavljamo da se borimo za individualnu odgovornost. Za buduće generacije individualna odgovornost mora da se iskaže – poručio je Miladinović.