Sednica Skupštine Grada Novog Sada održaće se sutra u Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine. Na predloženom Dnevnom redu sednice nalazi se 11 tačaka, a prva tačka odnosi se na Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Novog Sada za 2020. godinu.

Odbornici i odbornice trebalo bi da razmatraju i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama ovogodišnjeg Programa poslovanja Spensa, čijom se izmenom predviđa sanacija plaže otvorenog bazena sa tribinama. Od komunalnih tema, na sednici će se raspravaljati i o Predlogu odluke o izmenama Odluke o Programu investicionih aktivnosti na izgradnji regionalnog centra za upravljanje otpadom u ovoj godini, čime se povećavaju sredstva za izrada tehničke domumentacije za izgradnju transfer stanica u Regionu za upravljanje komunalnim otpadom za Grad Novi Sad i opštine Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Žabalj, Srbobran, Temerin i Vrbas.

Na predloženom Dnevnom redu našao se i Predlog programa sprovođenja mera tehničke zaštite na kulturnim dobrima i dobrima koje uživaju prethodnu zaštitu u Gradu Novog Sadu, potom Predlog odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije naseljenog mesta Futog, lokalitet u zapadnom delu Futoga, kao i Predlozi rešenja o davanju na korišćenje nepokretnosti u javnoj svojini Grada Novog Sada mesnim zajednicama „Veternik“ i „Vera Pavlović“.

Odbornici i odbornice raspravljaće i o kadrovskim rešenjima, kao i o Predlozima odluka o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora javnih komunalnih preduzeća „Novosadska toplana“, „Tržnica“ i „Stan“.

Sednica novosadskog parlamenta, zbog poštovanja epidemioloških mera, održaće se u velikoj sali Skupštine AP Vojvodine.