Manifestacija „Novosadski frtalj maraton“ održaće se u nedelju, 20. juna sa početkom u 9,00 časova, sa startom u Ulici Miloša Bajića kod Doma vojske, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare, održane povodom predstojećeg maratona u Novom Sadu.

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović je istakla da „Novosadski frtalj maraton“ ima međunarodni karakter i poseban značaj za Grad Novi Sad. Nalazi se u kalendaru atletskih manifestacija Atletskog saveza Srbije, ali je i veoma privlačan za sve koji se rekreativno bave sportom, promovišu zdrav život i neguju sportski duh – rekla je Marinković Radomirović.

Ipak, najvažnije od svega jeste činjenica da smo, nakon više od godinu dana, tokom kojih smo zbog pandemije morali da se pridržavamo epidemioloških mera, zahvaljujući merama i vakcinaciji, uspeli da se virusne aktivnosti svedu na veoma nizak nivo, što nam je otvorilo mogućnosti organizovanja jednog ovakvog sportsko-rekreativnog događaja – naglasila je predsednica Skupštine Grada.

Organizator Novosadskog frtalj maratona Milan Dolga je dao nekoliko informacija o samoj trci i rekao da će se trka odvijati ulicama Grada Novog Sada na dužini od 10,5 km od starta, ulicama Miloša Bajića kod Doma vojske, zatim Beogradski kej, Kej žrtava racije i Bulevar Cara Lazara od reke Dunav do razdelnog ostrva (pre semafora sa Ulicom Stražilovska), a da se poslednji takmičari očekuju do 11,00 časova.