Pripreme za Novosadski maraton, koji će se održati u nedelju, 10. oktobra, počele su danas sastankom Organizacionog odbora Novosadskog maratona. Sastanak je održan u Skupštini Grada Novog Sada i na njemu su učestvovali predstavnici Vojske Srbije, Novosadske policije, Komunalne policije, Hitne pomoći, Crvenog krsta, kao i gradskih uprava, preduzeća i ustanova, koja učestvuju u organizaciji maratona.

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada i predsednica Organizacionog odbora Novosadskog maratona MSc Jelena Marinković Radomirović istakla je na sastanku da trka treba da bude organizovana i realizovana tako da učesnici i organizatori budu zadovoljni, ali i da se što manje remeti saobraćaj na trasi trke.

Kako je rečeno, ovogodišnji start i cilj Novosadskog maratona je u Ulici Miloša Bajića u 10 časova, kod Doma vojske. Trasa maratona ide Beogradskim kejom, Kejom Žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, dr Ilije Đuričića, dr Zorana Đinđića, Jirečekovom, Fruškogorskom i Bulevarom despota Stefana.