Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović primila je danas u gradskom parlamentu ambasadora Meksika u Srbiji NJ.E. Karlosa Feliksa i sa njim razgovarala o odnosima dva naroda, kao i mogućim vidovima saradnje sa Novim Sadom.

– Ove godine Srbija i Meksiko obeležavaju 75-godišnjicu od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje. Naša dva naroda, uprkos geografskoj udaljenosti, imaju mnogo toga zajedničkog, negovanje tradicije, srdačnost, gostoprimstvo, nesalomivi duh i oba naroda su ljubitelji gastronomije – poručila je predsednica gradskog parlamenta.

Ona je dodala da se Novi Sad, od kako je gradonačelnik Miloš Vučević, ubrzano razvija infrastrukturno i demografski, negujući multikulturalnost, a da mnogobrojne investicije donose korist i privilegiju za građane na drugim poljima, što naš grad čini dobrim mestom za porodičan život.

Predsednica Skupštine Grada je podsetila da je 2015. godine Novi Sad potpisao sporazum o bratimljenju sa meksičkim gradom Tolukom. Predsednica se takođe zahvalila na doslednom stavu Meksika o nepriznavanju takozvanog Kosova i zahvalila na podršci nepovredivosti suvereniteta i teritorijalne celovitosti Republike Srbije.

Ambasador Meksika NJ.E. Karlos Feliks kazao je da Meksiko i Srbija imaju neprekidan diplomatski odnos 75 godina.

– Ni u najtežim trenucima nismo prekidali odnose sa Srbijom, jer ste sa nekim prijatelj i kad je teško i kad su vremena dobra – poručio je ambasador Feliks, dodavši da je Meksiko uvek Srbe smatrao za velike prijatelje.

On je dodao da se iz jakih i prijateljskih odnosa nameću dva bitna elementa kada je reč o saradnji: investicije i kulturna saradnja i razmena. Ambasador Feliks je dodao da je ambasada Meksika otvorena za sve teme i za svaku saradnju koja će imati za cilj spajanje ljudi, kao i realizaciju razlitih projekata.