Zamenica predsednice Skupštine Grada Novog Sada Kristina Karaić boravi u poseti Kumanovu u Severnoj Makedoniji, gde se obeležava Dan oslobođenja ovog grada u Drugom svetskom ratu.

U okviru posete Kumanovu, zamenica predsednice novosadske Skupštine danas se sastala sa gradonačelnikom grada pobratima Novog Sada Maksimom Dimitrievskim, kojem je prenela pozdrave i čestitke gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, a povodom Dan oslobođenja Kumanova.

U okviru današnjeg svečanog programa, zamenica predsednice Skupštine Grada Novog Sada Kristina Karaić položila je venac na spomenik Kosturnica. Takođe, povodom obeležavanja 77 godina od oslobođenja Kumanova u Drugom svetskom ratu zamenica predsednice gradskog parlamenta prisustvovala je i svečanoj sednica održanoj u Kulturnom centru „Trajko Prokopiev“.

Novi Sad i Kumanovo imaju potpisan Sporazum o uspostavljanju saradnje, kao najviši pravni akt koji mogu da potpišu gradovi iz Republike Srbije sa gradovima iz inostranstva. Sporazum su potpisali gradonačelnici Novog Sada i Kumanova, Miloš Vučević i Maksim Dimitrievski, novembra 2019. godine.