Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović posetila je danas Sigurnu žensku kuću, gde je deci, koja sa svojim majkama borave u ovom prihvatilištu, kao božićni poklon donela paketiće.

– Danas je drugi dan Božića, najradosnijeg hrišćanskog praznika, kada se tradicionalno obilaze prijatelji i komšije. Ovi praznični dani podsećaju nas da darujemo kad god možemo i želela sam da za božićne praznike pružim reči podrške ženama koje borave ovde, da ih ohrabrim i ukažem poštovanje, a njihovoj deci da pokušamo zajedno da učinimo lepši i radosniji veliki praznik. Nadam se da će im mali znak pažnje izmamiti osmehe, jer sva deca zaslužuju ljubav i podršku, bez obzira kroz kakve životne okolnosti prolaze – poručila je predsednica gradskog parlamenta MSc Jelena Marinković Radomirović.

Ona je dodala da žene koje proživljavaju nasilje imaju punu podršku Grada Novog Sada, poželevši im volje i snage da istraju i da duhovno ojačaju.

– Grad Novi Sad učiniće sve da im taj put olakša koliko god može. Niko nema prava da ugrožava drugog. Zato je obaveza celokupnog društvo da nasilje u porodici spreči, da učinimo sve da se svest kod pojedinih ljudi promeni, da razumeju da svaka osoba ima pravo na izbor i život. Želim da poručim svim ženama koje su izložene nasilju da smognu snage, da ne trpe nasilje, već da ga prijave – istakla je predsednica novosadske Skupštine MSc Jelena Marinković Radomirović.

Predsednicu gradskog parlamenta dočekala je rukovoditeljka Sigurne ženske kuće dr Nada Padejski Šekerović. Ona je objasnila da u Sigurnoj ženskoj kući trenutno boravi osam žena i sedmoro dece.

– Veoma je značajna i izuzetna podrška grada. Znači nam takođe i vaše razumevanje, jer kao žena dajete podršku i pomažete ženama koje su u problemu – istakla je dr Padejski Šekerović, zahvalivši se svima koji pomažu u radu Sigurne ženske kuće.