Novosadski polumaraton, 29. po redu, održaće se u nedelju, 27. marta, a start trke zakazan je na Trgu slobode u 11 časova, precizirano je na današnjem sastanku Organizacionog odbora ove sportske manifestacije, gradskih službi, preduzeća i ustanova, koja učestvuju u organizaciji tradicionalne gradske trke. Pored glavne trke od 21 kilometar, u nedelju, 27. marta, takmičari će se oprobati i u trkama na 10, odnosno pet kilometara.

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada i predsednica Organizacionog odbora 29. Novosadskog polumaratona MSc Jelena Marinković Radomirović istakla je danas očekivanja da će trke Novosadskog polumaratona proći u najbolje redu. Ona se zahvalila gradskim ustanovama i preduzećima, ali i drugim institucijama u pripremi Novosadskog polumaratona, jer se „bez njihove pomoći trka ne bi mogla održati“.

Sastanku je prisustvovala i podsekretarka Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Aranka Binder, koja je ustvrdila da pomenuti sekretarijat pruža podršku Novosadskom polumaratonu.

Direktor Izvršnog odbora Novosadskog polumaratona Milan Dolga najavio je da je prijavljivanje za Novosadski polumaraton u toku, te da su se prvi maratonci i maratonke već prijavili.