Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović primila je danas u gradskom parlamentu delegaciju Južnomoravske regije Češke, koja je jedna od samoupravnih regija u ovoj zemlji.

Delegaciju je predvodio predsednik komiteta Južnomoravske regije za investicije Drago Sukalovski, potom direktor Euroregiona Pomoravi Vladimir Gašpar i odbornik Skupštine Južnomoravske regije František Novotni. Sastanku je prisustvovala i programska direktorica Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ Sara Vuletić.

Tema razgovora bila je upoznavanje i ostvarivanje potencijalne saradnje sa Južnomoravskom regijom.

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada upoznala je goste sa radom i nadležnostima gradskog parlamenta. Ona je istakla da je Novi Sad kulturni, privredni, administrativni i univerzitetski centar i da je saradnja moguća u raznim oblastima.

– Novi Sad je, pre svega zahvaljujući gradonačelniku Milošu Vučeviću, poslednjih deset godina doživeo veliki privredni razvoj, tokom kojeg je realizovano dosta investicija – poručila je MSc Jelena Marinković Radomirović.

Šef delegacije Drago Sukalovski istakao je da Novi Sad i Brno, kao glavni grad regije, imaju dosta toga zajedničkog, da su oba grada kultruni, privredni i univerzitetski centri i da veruje da tema za razgovor i dodirnih tačaka ima mnogo.

Tokom razgovora, programska direktorica Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ Sara Vuletić upoznala je goste sa aplikacijom i evaluacijom Novog Sada kao Evropske prestonice kulture. Ona je precizirala i objasnila kroz koje aktivnosti je prošao Novi Sad u procesu kandidovanja, kao i koji su projekti, programi i investicije istaknuti i realizovani u okviru kandidature za evropsku prestonicu kulture.

Kako je rečeno, Novi Sad je otvoren za sve vidove saradnje.