Novosadski Frtalj maraton, manifestacija u okviru koje će se održati trke na 10 i pet kilometara, održaće se u nedelju 12. juna, a start trke biće ispred Doma vojske, na Beogradskom keju u 9:30 časova, rečeno je danas na sastanku Organizacionog odbora ovog sportskog događaja, gradskih službi, preduzeća i ustanova, koja pomažu u organizaciji i održavanju Frtalj maratona.

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada i predsednica Organizacionog odbora Frtalj maratona MSc Jelena Marinković Radomirović zahvalila se svim učesnicima sastanka na pomoći i podršci koju pružaju. Ona je dodala da se bez učešća gradskih i drugih ustanova i službi Frtalj maraton ne bi mogao održati. Predsednica novosadskog parlamenta istakla je da je Frtalj maraton uvod u jubilarni 30. Novosadski maraton, koji se održava na jesen ove godine. MSc Marinković Radomirović takođe je pozvala Novosađanke i Novosađane da se odazovu izazovu Frtalj maratona i učestvuju na jednoj od dve trke: 10, odnosno pet kilometara.

Sastanku je prisustvovao i Milan Dolga, direktor Izvršnog odbora Novosadskog maratona, koja je organizator ovogodišnjeg Frtalj maratona. Ova sportsko-rekreativna manifestacija organizuje se drugi put u Novom Sadu.