Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović primila je danas u gradskom parlamentu nekadašnjeg župana Opštine Lendave iz Slovenije, a sada poslanika u slovenačkom parlamentu Janeza Mađara i sa njima razgovarala o saradnji u oblasti kulture, ali i o drugim vidovima moguće saradnje. Sastanku je prisustvovao i član kabineta gradonačelnika Novog Sada Damjan Ničić.

Poseta delegacije iz slovenačkog grada upriličena je kako bi se gosti upoznali sa projektom „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022“. Naime, od septembra prošle godine, „Novi Sad – EPK 2022“ promovisan je tri meseca u svim većim gradovima Slovenije, a početak pomenute promocije počeo je upravo u Lendavi.

– Poseta je pre svega bazirana na saradnji u kulturi i predstavljanju Novog Sada kao Evropske prestonice kulture, ali smo otvoreni za partnerstva i u drugim oblastima u kojima možemo sarađivati i razmenjivati iskustva – poručila je predsednica Skupštine grada MSc Jelena Marinković Radomirović.

Tokom razgovora predsednica Skupštine je upoznala goste i sa radom, nadležnostima i aktivnostima gradskog parlamenta, a nakon sastanka predsednica i gosti iz Slovenije zajedno su posetili Petrovaradinsku tvrđavu i Muzej Grada Novog Sada, gde su se sastali sa direktoricom ove ustanove kulture Vesnom Iković.