Jubilarni deseti međunarodni turnir „Serbian U17 & Youth International“ završen je danas svečanom ceremonijom u sportskom centru „Slana bara“, tokom koje su dodeljena priznanja ovogodišnjeg turnira.

Priznanja najuspešnijim takmičarima uručila je predsedica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović koja je poručila da je naš grad odavno izgradio i stekao reputaciju regionalnog sportskog centra.

– Novi Sad ima izuzetne uslove, prostore i kapacitete, što smo potvrdili organizovanjem i održavanjem mnogobrojnih sportskih manifestacija domaćeg i inostranog ranga, u svim kategorijama. To i ne treba da čudi, jer naš grad kao univerzitetski centar, kao privredni centar, kao nekadašnja Omladinska prestonica Evrope i aktuelna Evropska prestonica kulture, kao sportski centar, privlači ljude, mlade, sportiste i sportske organizacije da organizuju takmičenja i manifestacije baš kod nas – kazala je predsednica gradskog parlamenta na svečanoj dodeli priznanja turnira.

Ona je dodala da je Novi Sad prepoznao ovaj međunarodni turnir i zato ga podržava iz godine u godinu.

– Badminton je brz, atraktivan sport i Novi Sad je zadovoljan što može da ugosti mlade nade ovog sporta, mlade šampione i buduće profesionalce. Ovogodišnji jubilarni turnir je i svojevrstan uvod u predstojeće Evropsko prvenstvo za juniore, koje će se održati u Beogradu u avgustu i ja svim takmičarima želim uspeha i na tom turnir – istakla je MSc Jelena Marinković Radomirović.

Ona je čestitala učesnicima turnira i zahvalila se svima koji stoje iza njegove organizacije – badminton savezima Srbije i Vojvodine, kao i lokalnim klubovima koji popularišu ovaj sport i čine ga bližim i dostupnijim svakome ko je zainteresovan da se u njemu oproba.

Pored predsednice Skupštine Grada Novog Sada, priznanja takmičarkama i takmičarima je uručila i podsekretarka pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Aranka Binder, kao i predstavnici Badminton saveza Srbije.

Na ovogodišnjem, jubilarnom desetom međunarodnom turniru „Serbian U17 & Youth International“, koji se održao od 23. do 26. juna, učestvovalo je više od 500 učesnika iz 26 država.