Sednica Skupštine Grada Novog Sada, 28. po redu, održaće se sutra, u četvrtak, 21. jula, sa početkom u 10 časova, a na Dnevnom redu sednice naći će se 77 tačaka. Za prvu tačku sutrašnje sednice predložen je Generalni urbanistički plan Grada Novog Sada do 2030. godine, strateški dokument i plan kojim se utvrđuju granice i obuhvat građevinskog područja, pretežna namena prostora, generalni pravci i koridori infrastrukture, podela na celine za dalju razradu planovima generalne regulacije i drugi elementi značajni za dalju plansku razradu.

Najveći broj tačaka sutrašnje sednice odnosi se na komunalni sistem grada: na izveštaje o realizaciji programa poslovanja i o realizaciji programa investicionih aktivnosti javnih i javno komunalnih preduzeća za prethodnu godinu, kao i drugih iveštaja koji se tiču komunalnog sektora i aktivnosti u Novom Sadu tokom prethodne godine. Među tačkama su predložena i rešenja na odluke nadzornih odbora gradskih preduzeća o raspodeli dobiti za 2021. godinu, ali i informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća za prva tri meseca ove godine.

Pred odbornicama i odbornicima će se naći i izveštaji o radu i poslovanju gradskih ustanova kulture za 2021. godini, te obrazovanje odbora za sprovođenje odluke o postavljanju spomen-obeležja Mitru Subotiću Subi, odnosno obrazovanju odbora za sprovođenje Odluke o postavljanju skulpturalnog dela na prostoru „Kreativnog distrikta“. Na Dnevnom redu će se naći i Predlog odluke o finansijskoj podršci Fondu za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu, za školsku 2022/2023. godinu.

Tokom sednice će se predstaviti i izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada Novog Sada za 2021. godinu, te izveštaju o radu Centra za socijalni rad Grada Novog Sada, takođe za prethodnu godinu.

Na dnevnom redu nalaze se i tačke koje se odnose na stambenu podršku Grada Novog Sada, potom davanje gradskog poslovnog prostora na korišćenje MZ „Liman“, Kulturnom centru Novog Sada i Gradskoj biblioteci, kao i odluke o radnom vremenu objekata u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost, odnosno o radnom vremenu trgovinskih i zanatskih objekata i objekata za priređivanje igara na sreću i zabavnih igara u Novom Sadu. Pred odbornicama i odbornicima će se naći i pojedina kadrovska rešenja.

Sednica Skupštine Grada Novog Sada održaće se u velikoj sali Skupštine AP Vojvodine.