Članovi Saveta za kulturu i informisanje na danas održanoj sednici prihvatili su predloge rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopuni Programa rada novosadskih ustanova za kulturu za 2022. godinu i to Kulturnog centra Novog Sada, Muzeja Grada Novog Sada, Istorijskog arhiva Grada Novog Sada, Novosadskog pozorišta – Újvidéki Szinház, Mađarskog kulturnog centra „Petefi Šandor“, Novosadskog dečijeg kulturnog centra, Ustanove za izradu tapiserija “Atelje 61”, Ustanove za kulturu i obrazovanje Kulturni centar “Mladost”, Kulturnog centra “Rumenka”, Ustanove za kulturu i obrazovanje Kulturni centar “Kisač”, Gradske biblioteke u Novom Sadu, Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada i Pozorišta mladih.

Na današnjoj sednici prihvaćena je i Inicijativa Matice srpske za podizanje spomenika Nikoli Tesli u Novom Sadu, zatim Predlog odluke o obrazovanju Odbora za sprovođenje Odluke o postavljanju u Novom Sadu, spomen-obeležja novosadskim Jevrejima – učesnicima u Narodnooslobodilačkom pokretu, poginulim u antifašističkoj borbi 1941-1945. godine kao i Predlog za predstavnike Saveta za kulturu i informisanje Skupštine Grada Novog Sada u Odboru za sprovođenje Odluke o postavljanju u Novom Sadu, spomen-obeležja novosadskim Jevrejima – učesnicima u Narodnooslobodilačkom pokretu, poginulim u antifašističkoj borbi 1941-1945. godine.

O prihvaćenim predlozima raspravljaće odbronice i odbornici gradskog parlamenta na sednici zakazanoj za utorak, 11. oktobar.