Članicama i članovima Komisije za predstavke i predloge na danas održanoj sednici obratilo se nekoliko sugrađana svojim predstavkama koje se, uglavnom, odnose na komunalne probleme.

Na sednici je predstavnik iz MZ „Vidovdansko naselje“ ukazao na problem odnošenja smeća u ovoj mesnoj zajednici, odnosno, kako je objasnio, da se pojedini termini za odnošenja smeća preskoče, te đubre ostane na ulici. On je ukazao i na problem napuštenih životinja, pre svega kučića, koje na ulici ostave prodavci životinja nakon Najlon pijace, a pošto ne uspeju da ih prodaju. Na teritoriji ove mesne zajednice građani imaju poteškoće i sa napuštenim vozilima. Predstavnik „MZ „Vidovdansko naselje“ ujedno je pohvalio grad što ulaže u ovu mesnu zajednicu, poput izgradnje doma zdravlja i asfaltiranje ulica.

Predstavnica stambene zajednice u Ulici Drage Spasić 13 ukazala je na oštećen trotoar ispred pomenute zgrade, ali i na neodnošenje opalog lišća, koje, usled truljenja, stvara blato i prljavštinu. Ona je ukazala i na oštećene poklopce kontejnera za smeće, ali i na dvoje stanara sa psihičkim poremećajem, koji ponekad remete javni red i mir.

Predstavnici skupštine stanara Ulice Omladinski pokret 2, koji obuhvata četiri ulaza, zatražili su da im se uvede naplata parkinga, jer jedino njihov deo ulice nije pod parking zonom, te usled velikog broja vozila ne mogu da parkiraju u okolnim ulicama koje jesu pod sistemom parking naplate. Oni su takođe ukazali na javnu rasvetu, koja u ovom delu ulice ne radi nekoliko uzastopnih noći.

Sugrađanka iz Futoga, iz Ulice Stevana Šijačkog, požalila se na problem septičkih jama, odnosno nepostojanje kanalizacije u ovoj ulici. Kako joj je objašnjeno na sednici, u postupku je prikupljanje saglasnosti stanara ove ulice za postavljanje kanalizacije i građani koji još nisu dali saglasnost, mogu to da učine u MZ „Futog“, dok će Komisija zatražiti informaciju dokle se stiglo sa ovom procedurom.

Članice i članovi Komisije za predstavke i predloge će sve podnete predstavke uputiti nadležnim institucijama na razmatranje i rešavanje, a pristigle odgovore će proslediti podnosiocima.