Novosadski polumaraton, 30. po redu, održaće se u nedelju, 26. marta, a start glavne trke kreće sa Trga slobode u 11 časova, rečeno je danas na sastanku Organizacionog odbora ove sportske manifestacije, u čijoj organizaciji učestvuju predstavnici gradskih službi, preduzeća i ustanova.

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada i predsednica Organizacionog odbora 30. Novosadskog polumaratona MSc Jelena Marinković Radomirović zahvalila se gradskim ustanovama i preduzećima, kao i drugim učesnicima u organizaciji trka predstojeće sportske manifestacije, poručivši da pripreme za jubilarni polumaraton teku po planu. Sastanku je prisustvovala i podsekretarka Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Aranka Binder.

Pored glavne trke od 21,1 kilometara, takmičari i rekreativci imaće na raspolaganju i trke od 10, odnosno pet kilometara, samostalno ili štafetno.

Direktor Izvršnog odobora Novosadskog polumaratona Milan Dolga upoznao je prisutne sa trasom staze. On je kazao da je prijavljivanje za trke 30. Novosadskog polumaratona u toku, te da je već prijavljeno više od hiljadu učesnica i učesnika, a da se očekuje i veliki broj mladih. Među prijavljenima je i više od 150 stranih takmičara.