Članicama i članovima Komisije za predstavke i predloge danas se svojim usmenim predstavkama obratilo nekoliko sugrađana. Najveći broj predstavki se odnosio na komunalne probleme.

U Futogu u Banjalučkoj ulici, prema rečima sugrađanina, nakon rekonstrukcije, kolovoz je izdignut, pa se, u slučaju većih padavina, u dvorištima skuplja velika količina vode. On navodi da postoje kanali za odvod, ali su oni sada toliko zatrpani šutom i ostalim otpadom, da nisu u mogućnosti da prikupe višak vode.

Predstavnici stanovnika iz okolnih ulica pored Kliničkog centra ponovo su izrazili zabrinutost za svoju bezbednost, jer im korisnici Metadonskog centra i dalje prave probleme svojim ponašanjem, pa su zatražili da se ponovo uvedu dežurne patrole milicije.

Ispred stanara zgrade u Ulici Drage Spasić broj 13, sugrađanka je iznela više problema sa kojima se suočavaju. Kako je rekla, nakon radova na kanalizaciji, asfalt je oštećen, zelene površine zatrpane blatom i lišćem, na zgradama su ispisani neprimereni grafiti. S obzirom da su radovi nastavljeni i u okolnim ulicama, imaju problem sa parkiranjem, jer nisu obavešteni gde i kada će se radovi odvijati, pa im često pauk odnosi vozila.

Jedan sugrađanin je izneo predstavku sa primedbom na uvođenje novog reda vožnje Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad“ i izrazio zabrinutost zbog povećanih gužvi usled smanjenja broja vozila.

Sugrađanin iz Mesne zajednice „Vidovdansko naselje“ u svojoj pisanoj predstavci požalio se na prisustvo velikog broja nevlasničkih pasa lutalica u tom delu grada, a kako navodi, ima saznanja da je i u drugim delovima grada slična situacija. Prema njegovima rečima ti psi su često u čoporima od po desetak i veoma su agresivni, pa je bezbednost prolaznika ugrožena.

Sve predstavke Komisija će uputiti nadležnim institucijama na rešavanje, a pristigle odgovore će proslediti svim građanima koji su ih podneli na kućne adrese.