Fruškogorski maraton, 46. po redu, održaće se u subotu i nedelju, 22. i 23. aprila, najavljeno je na današnjoj sednici Organizacionog odbora Fruškogorskog maratona, kojim je predsedavala predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović.

Završne pripreme za maraton su u toku, a start je zakazan za 9 časova na Popovici. Kako je rečeno na sednici Organizacionog odbora, očekuje se nekoliko hiljada učesnika, među kojima veliki broj dece i mladih.

Predsednica novosadske Skupštine MSc Jelena Marinković Radomirović istakla je značaj Fruškogorskog maratona za grad i regiona, podsećajući da je ova tradicionalna manifestacija jedna od najstarijih u Evropi. MSc Marinković Radomirović je poručila da Grad Novi Sad, sa gradskim preduzećima i ustanovama, iz godine u godinu pruža podršku u organizaciji Fruškogorskog maratona, te da je to slučaj i ove godine.

– Fruškogorski maraton je promocija prirode, rekreacije, pa samim tim i fizičkog i mentalnog zdravlja. Iako pojedine staze imaju takmičarski karater, ljubitelji prirode i rekreativci su najbrojniji i verujem da će tako biti i za predstojeći vikend. Pored afirmacije prirode i rekreacije, Fruškogorski maraton promoviše kulturno i istorijsko nasleđe ovih prostora, jer mnoge staze prolaze pored manastira i spomenika.

To je dobra prilika da izađemo u prirodu, posetimo Frušku goru i sa prijateljima ili porodicom uživamo u lepoti koje nam ona pruža – istakla je predsednica Skupštine Grada Novog Sada Msc Jelena Marinović Radomirović.

Na ovogodišnjem Fruškogorskom maratonu učesnicima će biti na raspolaganju 14 staza različitih dužina, od kojih su pet takmičarske, a devet netakmičarskog karaktera.