Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović primila je danas u gradskoj Skupštini delegaciju Minska, koju je predvodila prva zamenica predsednika Izvršnog komiteta Minska Nadežda Anatolievna Lazarevič. Delegacija glavnog beloruskog grada boravi u poseti Novom Sadu, u okviru koje učestvuje na Srpsko-beloruskom poslovnom forumu i 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu.

Tokom razgovora, predsednica novosadske Skupštine MSc Jelena Marinković Radomirović poželela je gostima dobrodošlicu u ime gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića i u svoje lično ime. Ona je iskazala zadovoljstvo što delegacija glavnog grada Belorusije učestvuje na poslovnom forumu i Poljoprivrednom sajmu, istakavši značaj koji sajam ima za Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju.

Prva zamenica predsednika Izvršnog komiteta Minska Nadežda Anatolievna Lazarevič zahvalila se na prijemu, istakavši da joj je poznat značaj Novog Sad u Srbiji, kao i uspehe koje grad ostvaruje, pre svega u oblasti privrede.

Tokom razgovora razmenjena su iskustva koje dva grada imaju u merama, projektima i razvoju privrede i poljoprivrede, a ambasador Belorusije u Srbiji NJ.E. Valerij Briljov, koji je takođe prisustvovao sastanku, kazao je da postoji prostor za saradnju upravo u navedenim oblastima. Počasni konzul Republike Belorusije u Srbiji Dragoljub Švonja takođe se zahvalio na prijemu u Skupštini, poručivši da pruža punu podršku takvoj saradnji.

Sastanku je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović, dok su delegaciju Minska činili i predstavnici privrednih i poljoprivrednih kompanija iz glavnog grada Belorusije, kao i predstavnici pojedinih gradskih komunalnih preduzeća Minska.