Stonoteniserka sa invaliditetom i paraolimpijka Borislava Perić-Ranković dobitnica je Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2023. godinu, odlučeno je na današnjoj svečanoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.

Najviše gradsko priznanje dodeljeno je stonoteniserki Borislavi Perić-Ranković za dostignuća ostvarena u paraolimpijskom sportu kojima se motiviše negovanje međuljudske tolerancije i zajedništva, zdrav život i timski rad. Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije Borislava Perić-Ranković podneo je Gradski sportski savez Novog Sada. Novčani deo nagrade iznosi 130 hiljada dinara. Februraska nagrada biće uručena dobitnici 1. februara, na svečanosti povodom obeležavanja Dana Grada.

Ovo visoko gradsko priznanje dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana. Februarsku nagradu Skupština Grada Novog Sada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.