Здравко Јелушић изабран је данас за председника Скупштине Града Новог Сада. Јелушић је изабран на данашњој, првој седници Скупштине града у новом сазиву, тајним гласањем са 48 гласова од укупно 78, колико има одборника и одборница у новосадском парламенту. За председника Скупштине Града Новог Сада Здравка Јелушића предложила је Српска напредна странка. На данашњој седници изабрана је и заменица председника Скупштине, а то је Бранка Бежанов из Српског покрета обнове.

Поред председника и заменице председника новосадског парламента данас су изабрани секретар и заменик секретара Скупштине, Марко Радин и Златко Буцало, а као последња тачка Дневног реда именовани су чланови и чланице Комисије за кадровска, административна и мандатно-имунитетна питања.

У Скупштини града оформљене су и следеће одборничке групе: Одборничка група “Александар Вучић – Србија побеђује”, одборничка група “Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка”, одборничка група “Доста је било”, одборничка група “Лига социјалдемократа Војводине”, одборничка група “Демократска странка – др Вељко Крстоношић”, одборничка група “Социјалистичка партија Србије (СПС)” и одборничка група “Јединствена Србија”.