ЗДРАВКО ЈЕЛУШИЋ

Рођен у Котор Вароши 1960. године. Основну школу и гимназију завршио је у родном месту, а 1979. уписује студије на Факултету техничких наука у Новом Саду. Сам се издржава током студија, радећи прво обичне послове преко студентског сервиса Машинац, а после постаје један од руководилаца, у то време, највеће студентске задруге у Војводини. После дипломирања на Саобраћајном факултету, Универзитета у Новом Саду, служи војску у Скопљу.

Прво радно искуство стиче у Агровојводини где почиње да ради 1988, а после две године проведене у друштвеном предузећу, оснива приватну фирму и бави се заступањем највећих светских компанија из ауто бранше.

zdravko-jelusic2Као привредник великог искуства, почетком 2013. године, биран је за потпредседника Привредне коморе Србије, али после две године, подноси оставку на то место због личних обавеза и функције одборника Скупштине Града Новог Сада.

Као одборник Скупштине града у периоду 2012-2016, заменик је председнице Савета за урбанизам, пословни простор и стамбена питања и члан Комисије за обележавање празника, доделу признања и међуградску сарадњу у земљи и иностранству.

Говори енглески језик.

Ожењен, отац ћерке и два сина.