Sednica Skupštine Grada Novog Sada, koja će se održati sutra, predstavlja nastavak konstituisanja gradskih organa, jer će se na dnevnom redu sednice naći izbor gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić. On je potvrdio da je za izbor gradonačelnika stigao jedan predlog u Skupštinu grada, te da je kandidovan dosadašnji gradonačelnik Miloš Vučević, kandidat Srpske napredne stranke.

Predsednik novosadskog parlamenta kazao je da za sada u Skupštinu grada nisu stigli predlozi za članove Gradskog veća, ali da ne isključuje mogućnost da predlozi za članove stignu tokom dana. Ujedno, Jelušić je precizirao da ne isključuje mogućnost i da u Skupštinu stigne ostavka nekog od odbornika iz novog saziva.

On je najavio da će se nakon sutrašnje, tokom jula održati još jedna, a moguće i dve sednice Skupštine. Govoreći o izboru direktora gradskih preduzeća i ustanova, predsednik Skupštine rekao je da očekuje da će oni biti izabrani na narednoj sednici tokom jula, dodavši da će tada biti izabrani i članovi i članice skupštinskih radnih tela – saveta i komisija.

Kada je reč o planovima za naredni period, predsednik gradskog parlamenta istakao je izmene Poslovnika Skupštine grada.

– Intezivno radimo na izmeni Poslovnika Skupštine grada, a promene bi trebalo da ubrzaju rad i doprinesu boljoj efikasnosti Skupštine – poručio je Jelušić, dodajući da izmene Poslovnika treba očekivati tokom narednih sednica.

Sednica Skupštine Grada Novog Sada održaće se sutra, sa početkom u 10 časova.