Седница Скупштине Града Новог Сада, која ће се одржати сутра, представља наставак конституисања градских органа, јер ће се на дневном реду седнице наћи избор градоначелника, заменика градоначелника и чланова Градског већа, изјавио је на данашњој конференцији за новинаре председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић. Он је потврдио да је за избор градоначелника стигао један предлог у Скупштину града, те да је кандидован досадашњи градоначелник Милош Вучевић, кандидат Српске напредне странке.

Председник новосадског парламента казао је да за сада у Скупштину града нису стигли предлози за чланове Градског већа, али да не искључује могућност да предлози за чланове стигну током дана. Уједно, Јелушић је прецизирао да не искључује могућност и да у Скупштину стигне оставка неког од одборника из новог сазива.

Он је најавио да ће се након сутрашње, током јула одржати још једна, а могуће и две седнице Скупштине. Говорећи о избору директора градских предузећа и установа, председник Скупштине рекао је да очекује да ће они бити изабрани на наредној седници током јула, додавши да ће тада бити изабрани и чланови и чланице скупштинских радних тела – савета и комисија.

Када је реч о плановима за наредни период, председник градског парламента истакао је измене Пословника Скупштине града.

– Интезивно радимо на измени Пословника Скупштине града, а промене би требало да убрзају рад и допринесу бољој ефикасности Скупштине – поручио је Јелушић, додајући да измене Пословника треба очекивати током наредних седница.

Седница Скупштине Града Новог Сада одржаће се сутра, са почетком у 10 часова.