Sednica Skupštine Grada Novog Sada održaće se u ponedeljak, 11. jula, sa početkom u 10 časova, a na dnevnom redu će se naći kadrovska rešenja pre svega skupštinskih radnih tela, saveta i komisija, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić.

08-07-16

– Praktično se nastavlja dalje konstituisanje, koje se odnosi pre svega na skupštinska radna tela i na sednici će se naći više od 200 kadrovskih rešenja za savete i komisije Skupštine grada – kazao je predsednik novosadske Skupštine, dodajući da je to učinjeno na način da su ispoštovani svi demokratski principi.

Predsednik gradskog parlamenta najavio je da će se pred odbornicima i odbornicama na sednici u ponedeljak naći i ostavke direktora pojedinih gradskih preduzeća, te imenovanja vršioca dužnosti na te funkcije, a na predloge koje je Skupština grada dobila od Gradskog veća.

Govoreći o narednoj sednici Skupštine grada, Jelušić je istakao da će se ona održati u petak, 15. jula, te da će ključna tačka te sednice biti Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada za 2015. godinu.

– Da li će biti još neka sednica nakon 15. jula, zavisi od materijala koji potencijalno mogu da stignu u Skupštinu grada od Gradskog veća – naveo je Jelušić, ocenivši da ova vlast, kao odgovorna vlast, želi da uradi što je moguće više pre bilo kakve pauze u skupštinskim zasedanjima tokom leta.