Седница Скупштине Града Новог Сада одржаће се у понедељак, 11. јула, са почетком у 10 часова, а на дневном реду ће се наћи кадровска решења пре свега скупштинских радних тела, савета и комисија, најавио је на данашњој конференцији за новинаре председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић.

08-07-16

– Практично се наставља даље конституисање, које се односи пре свега на скупштинска радна тела и на седници ће се наћи више од 200 кадровских решења за савете и комисије Скупштине града – казао је председник новосадске Скупштине, додајући да је то учињено на начин да су испоштовани сви демократски принципи.

Председник градског парламента најавио је да ће се пред одборницима и одборницама на седници у понедељак наћи и оставке директора појединих градских предузећа, те именовања вршиоца дужности на те функције, а на предлоге које је Скупштина града добила од Градског већа.

Говорећи о наредној седници Скупштине града, Јелушић је истакао да ће се она одржати у петак, 15. јула, те да ће кључна тачка те седнице бити Предлог одлуке о завршном рачуну буџета Града за 2015. годину.

– Да ли ће бити још нека седница након 15. јула, зависи од материјала који потенцијално могу да стигну у Скупштину града од Градског већа – навео је Јелушић, оценивши да ова власт, као одговорна власт, жели да уради што је могуће више пре било какве паузе у скупштинским заседањима током лета.