Чланови Друштва пријатељства Норфолк/Норич – Нови Сад, предвођени почасним грађанима Новог Сада, Питером и Дајаном Бекли, посетили су данас Скупштину Града Новог Сада и са председником новосадске Скупштине Здравком Јелушићем разговарали о дугогодишњем пријатељству два града, актуелним пројектима и будућој сарадњи.

13-09-16-3

Председник градског парламента пожелео је члановима Друштва добродошлицу у “њихов Нови Сад”, истакавши да ће градска власт, у оквирима својих могућности, подржати све активности које Друштво предложи.

– Свесни смо дугогодишње успешне сарадње из области културе, али не смемо заборавити ни привредну сарадњу и учинићемо све да везе два града и људи између њих, подигнемо на још виши ниво – казао је Јелушић.

У име Друштва пријатељства, на пријему и добродошлици захвалио се Питер Бекли, поручивши да им је веома драго што су “поново код друге куће”. Осврнувши се на дугогодишњу успешну сарадњу, Бекли је казао да је веома добро што институције раде свој посао, али и да је лични контакт веома битан.

13-09-16-4

Чланови Друштва пријатељства Норфолк/Норич – Нови Сад упознали су председника Скупштине града са плановима током посете Новом Саду, прецизирајући да ће обићи Школу за основно и средње образовање “Милан Петровић”, за коју је традиционално сакупљена помоћ, Музичку школу “Исидор Бајић”, како би разговарали о могућностима наставка сарадње у оквиру пројекта “Тријорка”, а планирана је и посета Црвеном крсту, за који је овога пута прикупљено 182 комада ручно штрикане одеће. Чланови Друштва подсетили су и да се у јануару у енглеском граду организује традиционални новогодишњи концерт, на којем ће и ове године наступати музичари из Новог Сада.