Siniša Radivojević u muškoj i Marijana Lukić Čegar u ženskoj konkurenciji pobednici su 24. Novosadskog maratona, koji je danas održan u Novom Sadu. Siniša Radivojević član je Atletskog kluba “Partizan”, dok je Marijana Lukić Čegar iz Atletskog kluba “Apatin”. Na ovogodišnjem Novosadskom maratonu, bez obzira na nešto lošije vreme i kišu, odazvalo se više od hiljadu takmičara i takmičarki, koji su učestvovali na glavnoj, odnosno propratnim trkama.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić pozdravio je učesnike 24. Novosadskog maratona, poručivši da je svako ko po ovakvom vremenu dođe da trči, već pobednik.

– Kada po ovakvom vremenu imamo ovoliko prisutnih trkača, jasno je da su svi oni pobednici. Zahvaljujem se današnjim takmičarima, onima koji su trčali u prethodne dve i po decenije, ali i onima koji će trčati u budućim godinama. Sa takvim odnosom, vodimo naš grad u pobede gde god se on takmičio – kazao je predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić, dodajući da “možemo biti ponosni na manifestaciju koja se održava gotovo četvrt veka”.

Na glavnoj maratonskoj, kao i sporednim trkama, učećše je uzelo više od hiljadu trkača iz zemlje i inostranstva, a član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin rekao je da je Grad Novi Sad podržao održavanje 24. Novosadskog maratona, te da će nastaviti da ga podržava i u budućnosti.

– Pored takmičenja, svakao je cilj da se okupi što veći broj građana i da pokažemo da vremenske prilike nisu uslov za bavljenje sportom – istakao je Cvjetićanin.