Синиша Радивојевић у мушкој и Маријана Лукић Чегар у женској конкуренцији победници су 24. Новосадског маратона, који је данас одржан у Новом Саду. Синиша Радивојевић члан је Атлетског клуба “Партизан”, док је Маријана Лукић Чегар из Атлетског клуба “Апатин”. На овогодишњем Новосадском маратону, без обзира на нешто лошије време и кишу, одазвало се више од хиљаду такмичара и такмичарки, који су учествовали на главној, односно пропратним тркама.

Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић поздравио је учеснике 24. Новосадског маратона, поручивши да је свако ко по оваквом времену дође да трчи, већ победник.

– Када по оваквом времену имамо оволико присутних тркача, јасно је да су сви они победници. Захваљујем се данашњим такмичарима, онима који су трчали у претходне две и по деценије, али и онима који ће трчати у будућим годинама. Са таквим односом, водимо наш град у победе где год се он такмичио – казао је председник Скупштине града Здравко Јелушић, додајући да “можемо бити поносни на манифестацију која се одржава готово четврт века”.

На главној маратонској, као и споредним тркама, учећше је узело више од хиљаду тркача из земље и иностранства, а члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин рекао је да је Град Нови Сад подржао одржавање 24. Новосадског маратона, те да ће наставити да га подржава и у будућности.

– Поред такмичења, свакао је циљ да се окупи што већи број грађана и да покажемо да временске прилике нису услов за бављење спортом – истакао је Цвјетићанин.