Kao i svake prve srede u mesecu građani su imali priliku da neposredno usmenim obraćanjem izlože svoje predstavke i pitanja pred Komisijom za predstavke i predloge Skupštine grada. Njihova pitanja kao i ona koje su građani uputili pisanim putem, Komisija je razmatrala i donela zaključke kojim je nadležnim službama, javnim preduzećima ili ustanovama potrebno proslediti ih.

Povodom dugogodišnjeg problema zbog plaćanja više cene gradskog prevoza žitelja Veternika Komisiji se obratio Inicijativni odbor za prikupljanje potpisa od građana Veternika. Oni u svom dopisu traže da se trasa autobuske linije broj 52 prevede u prvu zonu, odnosno da cena karte bude 55,00 dinara. Kao obrazloženje navode da linija trase 52 koja saobraća od Železničke stanice do Veternika ima cenu karte druge zone i košta 110 dinara, a do Sportskog centra „Vujadin Boškov“ cena karte je 55 dinara. Trasa linije 52 koja saobraća do škole u Veterniku ima 3,5km i zbog toga je neprihvatljivo da se naplaćuje po duploj ceni. Isto pitanje je aktuelno i za drugu trasu prema Futogu do Zavoda za decu ometenu u razvoju. Odbor je prikupio i predao 1.500 potpisa žitelja Veternika i očekuju da njihov problem najzad bude rešen. Komisija će njihove zahteve proslediti Gradskoj upravi za saobraćaj i Gradskom saobraćajnom preduzeću.

Zavod za izgradnju grada je žiteljima Mesne zajednice Slana Bara na ranije podnetu predstavku u vezi sa izgradnjom igrališta i obnove košarkaškog terena za mali fudbal odgovorio da se takve aktivnosti moraju predvideti godišnjim planom i Programom uređivanja građevinskog zemljišta i da će prilikom sačinjavanja budućeg plana svakako njihov zahtev uzeti u razmatranje. Iz ovog preduzeća poručuju da im je namera da sugrađanima obezbede što bolje uslove za sport, jer se time promoviše ideja o zdravom načinu života. Na već postojećim terenima na ovom lokalitetu popraviće sve polomljene rekvizite.