Као и сваке прве среде у месецу грађани су имали прилику да непосредно усменим обраћањем изложе своје представке и питања пред Комисијом за представке и предлоге Скупштине града. Њихова питања као и она које су грађани упутили писаним путем, Комисија је разматрала и донела закључке којим је надлежним службама, јавним предузећима или установама потребно проследити их.

Поводом дугогодишњег проблема због плаћања више цене градског превоза житеља Ветерника Комисији се обратио Иницијативни одбор за прикупљање потписа од грађана Ветерника. Они у свом допису траже да се траса аутобуске линије број 52 преведе у прву зону, односно да цена карте буде 55,00 динара. Као образложење наводе да линија трасе 52 која саобраћа од Железничке станице до Ветерника има цену карте друге зоне и кошта 110 динара, а до Спортског центра „Вујадин Бошков“ цена карте је 55 динара. Траса линије 52 која саобраћа до школе у Ветернику има 3,5км и због тога је неприхватљиво да се наплаћује по дуплој цени. Исто питање је актуелно и за другу трасу према Футогу до Завода за децу ометену у развоју. Одбор је прикупио и предао 1.500 потписа житеља Ветерника и очекују да њихов проблем најзад буде решен. Комисија ће њихове захтеве проследити Градској управи за саобраћај и Градском саобраћајном предузећу.

Завод за изградњу града је житељима Месне заједнице Слана Бара на раније поднету представку у вези са изградњом игралишта и обнове кошаркашког терена за мали фудбал одговорио да се такве активности морају предвидети годишњим планом и Програмом уређивања грађевинског земљишта и да ће приликом сачињавања будућег плана свакако њихов захтев узети у разматрање. Из овог предузећа поручују да им је намера да суграђанима обезбеде што боље услове за спорт, јер се тиме промовише идеја о здравом начину живота. На већ постојећим теренима на овом локалитету поправиће све поломљене реквизите.