19-11-16-1

Jubilarna 10. večera Prijepoljaca, koja okuplja rođene Prijepoljce koji sada žive i rade u Novom Sadu, održana je večeras u restoranu Master centra Novosadskog sajma. Okupljanje i druženje organizuje Udruženje Prijepoljaca u Novom Sadu, a članove i večerašnje goste pozdravio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, poručivši da su svi oni koji su došli u Novi Sad, ovom gradu dali mnogo.

– Svi oni koji su došli u Novi Sad doneli su deo kulture u ovaj grad, podigavši na nivo da je to prepoznato kod najvećih evropskih autoriteta. Mi danas sa ponosom znamo da je vaš i naš grad proglašen za Omladinsku prestonicu 2019. godine i Evropsku prestonicu kulture 2021. godine – poručio je predsednik novosadskog parlamenta.

On je dodao da je siguran da većina “vas ima dva srca, jedno za Prijepolje, a jedno za Novi Sad”.

– Verujem da toliko ljubavi za ta dva grada teško može da stane u jedno srce. Volite svoj rodni grad, ali da svi ne zaboravimo da smo Novosađani – kazao je Jelušić.19-11-16-2

Predsednik Upravnog odbora Udruženja Prijepoljaca u Novom Sadu Zlatko Novosel pozvao je okupljene da se podsete zavičaja.

– Nadam se da je svako od nas našim novim sugrađanima preneo barem malo od toga što smo videli i barem malo doprineo svojim dolaskom i ostankom u Novom Sadu. Većina nas je u Novi Sad došla iz Prijepolja da uči, da se školuje. I naučili smo i iškolovali se. Ovom gradu ćemo uvek biti zahvalni za topli doček i sve što nam pruža. A zavičaj će uvek biti tu u našim srcima i tamo pored Lima i ispod Jadovnika. Uvek će biti spreman da nas primi uza se – rekao je Novosel.

Udruženje Prijepoljaca u Novom Sadu svake godine organizuje druženja i okupljanja Prijepoljaca, a tokom ove večeri dodeljen su i plakete istaknutim članovima Udruženja.

There are no comments yet.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).