19-11-16-1

Јубиларна 10. вечера Пријепољаца, која окупља рођене Пријепољце који сада живе и раде у Новом Саду, одржана је вечерас у ресторану Мастер центра Новосадског сајма. Окупљање и дружење организује Удружење Пријепољаца у Новом Саду, а чланове и вечерашње госте поздравио је председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, поручивши да су сви они који су дошли у Нови Сад, овом граду дали много.

– Сви они који су дошли у Нови Сад донели су део културе у овај град, подигавши на ниво да је то препознато код највећих европских ауторитета. Ми данас са поносом знамо да је ваш и наш град проглашен за Омладинску престоницу 2019. године и Европску престоницу културе 2021. године – поручио је председник новосадског парламента.

Он је додао да је сигуран да већина “вас има два срца, једно за Пријепоље, а једно за Нови Сад”.

– Верујем да толико љубави за та два града тешко може да стане у једно срце. Волите свој родни град, али да сви не заборавимо да смо Новосађани – казао је Јелушић.19-11-16-2

Председник Управног одбора Удружења Пријепољаца у Новом Саду Златко Новосел позвао је окупљене да се подсете завичаја.

– Надам се да је свако од нас нашим новим суграђанима пренео барем мало од тога што смо видели и барем мало допринео својим доласком и останком у Новом Саду. Већина нас је у Нови Сад дошла из Пријепоља да учи, да се школује. И научили смо и ишколовали се. Овом граду ћемо увек бити захвални за топли дочек и све што нам пружа. А завичај ће увек бити ту у нашим срцима и тамо поред Лима и испод Јадовника. Увек ће бити спреман да нас прими уза се – рекао је Новосел.

Удружење Пријепољаца у Новом Саду сваке године организује дружења и окупљања Пријепољаца, а током ове вечери додељен су и плакете истакнутим члановима Удружења.

There are no comments yet.

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).