Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić prisustvovao je večeras svečanoj sednici i početku rada Asocijacije kineskih privrednika u Vojvodini, koja je održana u Hotelu “Park”. Svečanosti su pristustovali i mnogobrojni predstavnici kineskih i srpskih firmi, predstavnici novoformirane Asocijacije, diplomatskog kora, kao i Dragica Nikolić, supruga predsednika Republike Srbije i predsednica Upravnog odbora Fondacije “Dragica Nikolić”.20-12-2016

– Kada kažemo reč prijateljstvo, obično mislimo na odnos dvoje ljudi. Ali, prijateljstva mogu biti jednako važna i snažana i među narodima i državama. Tako su i Srbija i Kina prijatelji. Jer, ne pitaju jedan drugog ko je veći, ko moćniji i ko jači, već koliko se razumeju međusobno, koliko se poznaju, poštuju, koliko u dobru i zlu mogu da se oslone jedni na druge. Zato je ovaj današnji čin početka rada Asocijajcije kineskih privrednika u Vojvodini, kao dela Asocijacije kineskih privrednika u Srbiji, još jedan kamen u bogatom mozaiku u srpsko-kineskoj saradnji – poručila je predsednica UO Fondacije Dragica Nikolić.

Asocijajcija treba da ojača privrednu saradnju dve zemlje, kao i da na institucionalan način doprinese razvoju ekonomske saradnju Srbije i Kine.