Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић присуствовао је вечерас свечаној седници и почетку рада Асоцијације кинеских привредника у Војводини, која је одржана у Хотелу “Парк”. Свечаности су пристустовали и многобројни представници кинеских и српских фирми, представници новоформиране Асоцијације, дипломатског кора, као и Драгица Николић, супруга председника Републике Србије и председница Управног одбора Фондације “Драгица Николић”.20-12-2016

– Када кажемо реч пријатељство, обично мислимо на однос двоје људи. Али, пријатељства могу бити једнако важна и снажана и међу народима и државама. Тако су и Србија и Кина пријатељи. Јер, не питају један другог ко је већи, ко моћнији и ко јачи, већ колико се разумеју међусобно, колико се познају, поштују, колико у добру и злу могу да се ослоне једни на друге. Зато је овај данашњи чин почетка рада Асоцијајције кинеских привредника у Војводини, као дела Асоцијације кинеских привредника у Србији, још један камен у богатом мозаику у српско-кинеској сарадњи – поручила је председница УО Фондације Драгица Николић.

Асоцијајција треба да ојача привредну сарадњу две земље, као и да на институционалан начин допринесе развоју економске сарадњу Србије и Кине.