Članovi Saveta za javni red i mir i bezbednost na današnjoj sednici najoštrije su osudili događaj koji se nedavno dogodio kod Osnovne škole “Đura Daničić”, kada je došlo do oružanog obračuna ispred škole i izneli mišljenje da je neophodno pojačati nadzor i povećati broj policajaca u blizini škola, uvesti fizičko tehničko obezbeđenje, video nadzor i sprovesti ostale mere obezbeđenja radi što veće sigurnosti učenika, ali i zaposlenih u svim obrazovnim ustanovama.

Na današnjoj sednici Saveta razmatrana je Informacija o stanju javnog reda i mira i bezbednosti na području Grada Novog Sada posle pomenutog događaja od 24. januara, potom Dopis Policijske uprave Novi Sad u vezi sa napadima pasa na području Petrovaradina, Bukovca, Sremske Kamenice i Ledinaca i kao treća tačka dnevnog reda razmatran je Zaključak Komisije za rešavanje pritužbi na rad Komunalne policije u vezi sa napadima pasa na području Policijske ispostave Petrovaradin.

Prema rečima predstavnika Policijske uprave Dejana Drobnjaka u 2016. godini smanjen je broj krivičnih dela u blizini osnovnih i srednjih škola u odnosu na prethodni period, a uspešno i kontinuirano je sprovođena akcija Školarac. Takođe je smanjen broj nasilnog ponašanja učenika i vršnjačkog nasilja, krađa i oštećenja imovine. Protiv pet lica podnete su prijave za posedovanje i stavljanje u promet opojnih droga. Kao najveći problem Drobnjak je naveo nedovoljan broj školskih policajaca, naime od 119 škola, samo 29 škola je pod nadzorom 17 školskih polocajaca, dok su ostale škole bezbednosno pokrivene na druge načine, obilaskom policijskih patrola, pozornika i slično.