Чланови Савета за јавни ред и мир и безбедност на данашњој седници најоштрије су осудили догађај који се недавно догодио код Основне школе “Ђура Даничић”, када је дошло до оружаног обрачуна испред школе и изнели мишљење да је неопходно појачати надзор и повећати број полицајаца у близини школа, увести физичко техничко обезбеђење, видео надзор и спровести остале мере обезбеђења ради што веће сигурности ученика, али и запослених у свим образовним установама.

На данашњој седници Савета разматрана је Информација о стању јавног реда и мира и безбедности на подручју Града Новог Сада после поменутог догађаја од 24. јануара, потом Допис Полицијске управе Нови Сад у вези са нападима паса на подручју Петроварадина, Буковца, Сремске Каменице и Лединаца и као трећа тачка дневног реда разматран је Закључак Комисије за решавање притужби на рад Комуналне полиције у вези са нападима паса на подручју Полицијске испоставе Петроварадин.

Према речима представника Полицијске управе Дејана Дробњака у 2016. години смањен је број кривичних дела у близини основних и средњих школа у односу на претходни период, а успешно и континуирано је спровођена акција Школарац. Такође је смањен број насилног понашања ученика и вршњачког насиља, крађа и оштећења имовине. Против пет лица поднете су пријаве за поседовање и стављање у промет опојних дрога. Као највећи проблем Дробњак је навео недовољан број школских полицајаца, наиме од 119 школа, само 29 школа је под надзором 17 школских полоцајаца, док су остале школе безбедносно покривене на друге начине, обиласком полицијских патрола, позорника и слично.