Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно са председником Скупштине Града Новог Сада Здравком Јелушићем и чланом Градског већа за образовање Владимиром Јелићем примио је ученике новосадских основних и средњих школа који су освојили награде на републичким и међународним такмичењима прошле школске године. 28-06-17-1 Званичници су им том приликом уручили похвалнице, односно Видовданску награду која се ученицима додељује сваке године на Видовдан, а њу чини и новчани износ који зависи од освојеног места.

 – Радује ме што је сваке године све више награђених ученика, а Видовдан је један од најбитнијих датума у историји нашег народа и државе. Он с једне стране симболизује страдање, али на овај начин он постаје симбол победе знања, лепог васпитања, учења и културе. Овог пута имали смо 691 награду, што је за 100 више у односу на прошлу годину, а издвојили смо 12 300 000 динара, то јест 3 100 000 више него лане. Надам се да ћемо следеће године морати још више да издвојимо из градске касе за наше најбоље ђаке на које сам поносан, и данас шаљемо најлепшу слику из Новог Сада – рекао је градоначелник Милош Вучевић.28-06-17-2

У име новосадских школа обратио се директор СТШ ”Милева Марић Ајнштајн” Станко Матић и наглсио да су награде добили најбољи од најбољих, и да ће их бити све више, јер Град пружа изузетну финансијску подршку новосадским школама па наши ђаци имају најбоље услове за учење у Србији. Наташа Рацковић као представница ученика захвалила се Граду Новом Саду на подршци, као и родитељима и менторима, и изразила наду да ће и будуће генерације наставити да нижу успехе.

Град Нови Сад установио је Видовданску награду 2015. године за ученике основних и средњих школа који се награђују за изузетне резултате остварене у току једне школске године на републичким такмичењима и смотрама, као и на међународним такмичењима и смотрама у организацији министарства надлежног за просвету или министарства надлежног за спорт и омладину, у оквиру образовног система.28-06-17-3

Поред 691 награде за 607 ученика, од чега је 280 награда за ученике основних школа и 411 награда за средњошколце, додељено је и 57 Видовданских награда за изузетне резултате на научним олимпијадама и светским и европским такмичењима и првенствима у области спорта и уметности за децу школског узраста, које нису у организацији министарства надлежног за просвету или министарства надлежног за спорт и омладину.